Laster Hendelser

« All Events

Midtøstenforum med foredrag av Yahav Zohar og Sigurd Falkenberg Mikkelsen

august 29 @ 19:00 - 21:00

Foredrag ved Yahav Zohar og Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

Velkommen til Midtøstenforum på Nasjonalbiblioteket, tirsdag  den 29. august kl 19.00 – 21.00.

Denne kvelden innledes med foredrag av Yahav  Zohar og Sigurd Falkenberg Mikkelsen, «Israel – Palestina som et europeisk problem», før det åpnes for spørsmål og samtale. Arrangementet er gratis.

Vi vil se på den israelsk-palestinske konflikten som et resultat av europeisk politikk, og det internasjonale samfunnets rolle som har skapt og opprettholder konflikten og den politiske ubalansen. Dagens Israel og De palestinske selvstyremyndighetene er begge avhengige av Europa. Spørsmålet er om og hvordan Europas engasjement kan endres til det bedre.

Yahav Zohar er turguide, oversetter, redaktør og aktivist, basert i Jerusalem. Han er opptatt av å knytte mennesker sammen, på tvers av murer og skillelinjer. Yahav Zohar er opptatt av nyere og gammel historie, og søker en narrative som ivaretar og respekterer rettighetene til alle som bor i landet.

Sigurd Falkenberg Mikkelsen har vært NRKs Midtøsten-korrespondent i 5 år. Han har dekket området fra den arabiske våren og fram til dagens flyktningkrise.

NB! Meld gjerne din interesse via GodGave.no facebookside: https://www.facebook.com/events/1905483236390747/

Velkommen!

Detaljer

Dato:
august 29
Tid
19:00 - 21:00
Hendelse Kategori:

Arrangør

GodGave.no

Sted

Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsens gate 110
Oslo, 0255
+ Google Map