Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Midtøstenforum med foredrag av Yahav Zohar og Sigurd Falkenberg Mikkelsen

29. august 2017 @ 19:00 - 21:00

Foredrag ved Yahav Zohar og Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

Velkommen til Midtøstenforum på Nasjonalbiblioteket, tirsdag  den 29. august kl 19.00 – 21.00.

Denne kvelden innledes med foredrag av Yahav  Zohar og Sigurd Falkenberg Mikkelsen, «Konflikten mellom Israel og Palestina – et europeisk problem», før det åpnes for spørsmål og samtale. Arrangementet er gratis.

Konflikten mellom Israel og Palestina er forårsaket av Europa. Dagens Israel og de palestinske selvstyremyndighetene fremstår som europeiske etterkommere. Dette er utgangspunktet for å se nærmere på hvilken rolle det internasjonale samfunnet har i opprinnelsen og opprettholdelsen av politisk diskriminering og ufred i dag. Spørsmålet er om den internasjonale involveringen kan gjøre situasjonen bedre.

Yahav Zohar er turguide, oversetter, redaktør og aktivist, basert i Jerusalem. Han er opptatt av å knytte mennesker sammen, på tvers av murer og skillelinjer. Yahav Zohar er opptatt av nyere og gammel historie, og søker en narrative som ivaretar og respekterer rettighetene til alle som bor i landet.

Sigurd Falkenberg Mikkelsen har vært NRKs Midtøsten-korrespondent i 5 år. Han har dekket området fra den arabiske våren og fram til dagens flyktningkrise.

NB! Meld gjerne din interesse via GodGave.no facebookside: https://www.facebook.com/events/1905483236390747/

Velkommen!

Detaljer

Dato:
29. august 2017
Tid
19:00 - 21:00
Hendelse Kategori:

Arrangør

GodGave.no

Sted

Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsens gate 110
Oslo, 0255
+ Google Map